Όροι Επιστροφών

Οι επιστροφές προϊόντων γίνονται δεκτές υπό τους παρακάτω όρους:

  • Η επιστροφή πρέπει να γίνει εντός 14 ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας σας.
  • Το επιστρεφόμενο προϊόν θα πρέπει, να μην έχει χρησιμοποιηθεί,να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση (as new) όπως ακριβώς πριν την πώληση του, στην πλήρη αρχική του συσκευασία (κουτί, νάιλον, αφρολέξ, τα οποία δεν θα πρέπει να έχουν σκισίματα ή φθορές / αλλοιώσεις) και με όλα τα περιεχόμενα τις αρχικής συσκευασίας.
  • Στην επιστροφή θα πρέπει το προϊόν να συνοδεύεται από το πρωτότυπο παραστατικό αγοράς (απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο).

Σε περίπτωση υπαιτιότητας του a4b.gr, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις και γίνει δεκτή η επιστροφή του προϊόντος, ο καταναλωτής δικαιούται να λάβει πιστωτικό σημείωμα ίσης αξίας για αγορά άλλου/ων προϊόντος/ων. είτε να επιστραφεί το ποσό μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

Σε περίπτωση που σας παραδοθεί κάποιο ελαττωματικό προϊόν, ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατόν σχετικά με το προϊόν και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Αν καλύπτεται από την εγγύηση του κατασκευαστή αναλαμβάνουμε να το παραλάβουμε και να το αντικαταστήσουμε με δικά μας έξοδα.

Πριν την επιστροφή του προϊόντος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μας ενημερώσετε στο e-mail info@a4b.gr ή στα τηλέφωνα 6984735502 & 2551037376 τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Διαδικασία Επιστροφών

Σε αυτή την περίπτωση θα επικοινωνήσετε το συντομότερο δυνατόν μαζί μας όπου θα σας ενημερώσουμε σχετικά με την διαδικασία επιστροφής και εσείς από την πλευρά σας τον λόγο της επιστροφής. Με την παραλαβή της παραγγελίας σας, ο υπεύθυνος θα ελέγξει την κατάσταση του προϊόντος και στην συνέχεια θα σας καθοδηγήσει για τα περαιτέρω. Αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε αλλαγή του προϊόντος με κάποιο άλλο, θα σας συστήναμε να επικοινωνήσετε νωρίτερα με το κατάστημα μας, ώστε να επιβεβαιώσετε την διαθεσιμότητα του νέου προϊόντος.

Μπορείτε να μας αποστείλετε το προϊόν ακολουθώντας την εξής διαδικασία:

Συσκευάζετε το προϊόν, σε ένα μεγαλύτερο κουτί ώστε να είναι προστατευμένο κατά την αποστολή ή χρησιμοποιείτε το κουτί στο οποίο παραλάβατε την παραγγελία σας.

Τοποθετείτε μέσα στη συσκευασία ένα έγγραφο στο οποίο μας γνωστοποιείτε τον τρόπο με τον οποίο επιθυμείτε να επιλύσουμε την οικονομική εκκρεμότητα, εφόσον το προϊόν κριθεί ικανό προς επιστροφή, ή το νέο προϊόν που θέλετε να σας αποστείλουμε, σε περίπτωση αλλαγής.

Αποστέλλετε το δέμα, μετά από συνεννόηση μαζί μας, με μία από τις συνεργαζόμενες εταιρείες Courier.

Κόστος επιστροφών

Σε περίπτωση υπαιτιότητας του a4b.gr το κόστος της επιστροφής βαρύνει το a4b.gr και ο πελάτης μπορεί να επιλέξει αν θέλει την επιστροφή των χρημάτων του, πιστωτικό σημείωμα ίσης αξίας για αγορά άλλου προϊόντος ή την εκ νέου αποστολή της παραγγελίας. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση η παραλαβή του προϊόντος γίνεται από το χώρο σας με δικά μας τα έξοδα αποστολής. Σε περίπτωση υπαιτιότητας του πελάτη, ο τελευταίος βαρύνεται με τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής.

Το a4b.gr διατηρεί το δικαίωμα να καταργήσει ή να τροποποιήσει την πολιτική επιστροφών του, δημοσιεύοντας τους σχετικούς νέους όρους και προϋποθέσεις στον ιστότοπο του.

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επιστροφών ή σε περίπτωση που το a4b.gr, κατά την απόλυτη κρίση του, θεωρήσει ότι ο πελάτης καταχράται το δικαίωμα επιστροφής ή δρα κακόπιστα διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την επιστροφή του προϊόντος ακόμα κι αν πληρούνται οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις.

Σε περίπτωση που το προϊόν παραβαίνει τους όρους επιστροφών και κριθεί ακατάλληλο προς επιστροφή, τότε αυτό θα επιστρέφεται στον πελάτη. Τα μεταφορικά θα επιβαρύνουν τον ίδιο.

Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντος σε παραγγελία άνω των 60€ που τα μεταφορικά είναι δωρεάν, υπάρχει χρέωση των μεταφορικών στον πελάτη αφού η επιστροφή δεν λογίζεται στην διαδικασία των δωρεάν μεταφορικών. Η αξία των μεταφορικών υπολογίζεται ανάλογα με την περιοχή που αποστέλλεται το δέμα.

Αλλαγή γνώμης

Σε περίπτωση που ο πελάτης θέλει να αντικαταστήσει κάποιο προϊόν, απλά και μόνο λόγω μεταμέλειας (αλλαγή γνώμης, απόφασης), υπάρχει επιπλέον κόστος το οποίο είναι το τετραπλάσιο των μεταφορικών που έχει ήδη πληρώσει*(π.χ. αν έχετε πληρώσει 3€ μεταφορικά, χρεώνεστε 3€ ευρώ για την αποστολή προς το a4b.gr + 3€ ευρώ για την επιστροφή του προϊόντος στην αποθήκη/αντιπροσωπεία + 3€ ευρώ για την αποστολή του νέου προϊόντος από την αποθήκη αντιπροσωπεία προς το a4b.gr + 3€ ευρώ για την νέα αποστολή). Στο κόστος αυτό δεν συνυπολογίζονται τυχόν έξοδα αντικαταβολής *(2€ ευρώ).

Επιστροφή χρημάτων

Στην περίπτωση που ο πελάτης επιλέξει να ολοκληρώσει την πληρωμή μέσω Paypal, Πιστωτικής Κάρτας ή Τραπεζικής μεταφοράς και έπειτα αποφασίσει να ακυρώσει την παραγγελία, υπάρχει το δικαίωμα επιστροφής χρημάτων. Σε αυτήν την περίπτωση τα χρήματα θα επιστραφούν στον πελάτη εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ημέρα της ακύρωσης.