Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 25510 37376 & 69847 35502 (WHAT'S UP) /// ΔΕΥ - ΠΑΡ 9:00 - 18:00
  • /
  • Εγγραφή
x

Εγγραφή

Home / Blog / Μαλλιά φριζαρισμένα και χωρίς λάμψη;

Μαλλιά φριζαρισμένα και χωρίς λάμψη;

Τα φριζαρισμένα μαλλιά είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης μιας κομψής εμφάνισης. Κάθε πρωί λοιπόν μαζί με εμάς ξυπνά και η ζούγκλα στο κεφάλι μας και πρέπει να μάθουμε να ακολουθούμε τις σωστές συμβουλές έτσι ώστε να τιθασεύουμε τα ατίθασα φριζαρισμένα μαλλιά μας μέσα σε λίγο χρόνο. Άλλωστε τα όμορφα μαλλιά μπορούν να απογειώσουν την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας όπως άλλωστε μπορούν να την χαλάσουν τα φριζαρισμένα μαλλιά.

Αιτίες που… μας σηκώνεται η τρίχα:

Κάποιες έχουμε εκ φύσεως φριζαρισμένα μαλλιά, οι περισσότερες όμως τα αποκτούμε μεγαλώνοντας και αιτία είναι οι τεχνικές εργασίες (βάψιμο, ισιωτική, κ.ά.), το συχνό styling γιατί όπως γνωρίζουμε τα μαλλιά μισούν τη θερμότητα, τα λανθασμένα προϊόντα περιποίησης, οι άσπρες τρίχες ( καθώς είναι ατίθασες, άγριες και δύσκολα «υποτάσσονται»), η φτωχή σε θρεπτικά στοιχεία διατροφή και φυσικά οι καιρικές συνθήκες (είναι γνωστό πόσο αντιπαθούν τα μαλλιά την υγρασία).

Αρχικά πριν σας δώσουμε συμβουλές για το πώς να τιθασεύσετε τα φριζαρισμένα μαλλιά σας έτσι ώστε να ξεφορτωθείτε μια και καλή την ενοχλητική αυτή κατάσταση στο τριχωτό της κεφαλής σας, να σας πούμε ότι το είδος του φριζαρίσματος των μαλλιών μας μαρτυρά πολλά πράγματα για αυτά.

Για παράδειγμα: τα καμένα κατεστραμμένα μαλλιά έχουν την τάση να δημιουργούν την ψευδαίσθηση του φριζαρίσματος στην περιοχή που έχουν καταστραφεί. Επίσης τα μαλλιά που έχουν ξανοίξει χρωματικά πολύ παραπάνω από ότι μπορούν να αντέξουν φριζάρουν στις άκρες τους.

Έτσι εάν εκ φύσεως έχετε σπαστά μαλλιά που φριζάρουν για να αποφύγετε την επιπλέον αίσθηση και άσχημη εικόνα των ήδη φριζαρισμένων μαλλιών σας, δεν έχετε παρά να εμπιστεύεστε πάντα τον κομμωτή σας για να βάψετε τα μαλλιά σας αλλά και να κόβετε τις άκρες τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πέρα όμως από αυτές τις συμβουλές πάμε να δούμε αναλυτικά τι μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε και να απαλλαγούμε από τα φριζαρισμένα μαλλιά.

Σωστή φροντίδα και ενυδάτωση:

Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο.

Το καθημερινό λούσιμο πέρα του ότι γενικά είναι καταστροφικό για οποιοδήποτε τύπο μαλλιών, είναι διπλά καταστροφικό για τα μαλλιά που έχουν την τάση να φριζάρουν. Αυτό συμβαίνει πολύ απλά γιατί με το να λούζουμε τα μαλλιά μας καθημερινά, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να απομακρύνουμε τα φυσικά έλαια της τρίχας μας, άρα να βοηθάμε χωρίς να το ξέρουμε τα φριζαρισμένα μαλλιά μας να διογκώνουν και να διαιωνίζουν το πρόβλημά τους.

Τα φυσικά έλαια της τρίχας είναι ουσιαστικά η φυσική προστασία των μαλλιών μας και η φυσική λύση απέναντι στο φριζάρισμα. Άλλωστε τα χιλιάδες λάδια μαλλιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο και υπόσχονται να τιθασεύσουν τα φριζαρισμένα μας μαλλιά ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να υποκαθιστούν τον ρόλο των φυσικών ελαίων που χάνουμε από το καθημερινό λούσιμο. Η λύση λοιπόν είναι να λουζόμαστε όποτε το έχουν ανάγκη τα μαλλιά μας και βέβαια σε καμία περίπτωση καθημερινά. Το ιδανικό θα ήταν 2-3 φορές την εβδομάδα!

Να κάνετε τακτικά μάσκα μαλλιών.

Για να αποφύγετε σταδιακά τα φριζαρισμένα μαλλιά αλλά και να μειώσετε σταθερά την εικόνα των ατίθασων μαλλιών, απλά 1-2 φορές την εβδομάδα πρέπει απαραίτητα να εφαρμόζετε μια εξειδικευμένη μάσκα μαλλιών κατά του φριζαρίσματος.

Μην αφήνετε τα μαλλιά σας υγρά

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλες όσες από εσάς έχετε σπαστά ή κατσαρά μαλλιά τα μαλλιά φριζάρουν ακόμα πιο πολύ στην υγρασία. Και μπορεί ως γνωστών το πιστολάκι να αγριεύει τα μαλλιά και να τα ξηραίνει όμως για την περίπτωση των φριζαρισμένων μαλλιών είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιείτε τουλάχιστον για να «πάρετε» την υγρασία από τα μαλλιά σας.

Εάν λοιπόν στεγνώνετε τα μαλλιά σας φυσικά, προτιμήστε λίγο πριν στεγνώσουν τελείως και αφού εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα προστατευτικού προϊόντος από την θερμότητα στις άκρες των μαλλιών σας, να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι μαλλιών στην χαμηλή ταχύτητα και σε μεσαία θερμοκρασία. Ίσα ίσα μέχρι να αποροφηθεί η υγρασία τους.

Μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας.

Τα φριζαρισμένα μαλλιά όσο τα χτενίζουμε τόσο πιο πολύ αγριεύουν και φριζάρουν. Εάν θέλετε να χτενίσετε οπωσδήποτε τα μαλλιά σας, αρκεστείτε στο να τα χτενίζετε νωπά την ώρα που λούζεστε έτσι ώστε να τα ξεμπερδέψετε πιο εύκολα και φυσικά να απομακρύνετε τις νεκρές τρίχες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση νιώσετε την ανάγκη να χτενίσετε τα μαλλιά σας, απλώς κάντε το με τα χέρια και περιορίστε τη χρήση της χτένας ή της βούρτσας στο ελάχιστο. Οι πλαστικές ή οι μεταλλικές βούρτσες και χτένες εντείνουν αυτό το φαινόμενο. Να χρησιμοποιείται χτένες από φυσικό ξύλο ή κόκαλο, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να στρώσετε αμέσως τα μαλλιά που πετάνε.

Πρώτες βοήθειες φριζαρισμένων μαλλιών:

Έχεις ατίθασα μαλλιά; «Υπόταξέ» τα με μέθοδο!

Θα χρειαστείτε:

Ένα καλό σαμπουάν, ένα κοντίσιονερ και μια μάσκα ειδικά για ατίθασα, φριζαρισμένα μαλλιά. Αυτά τα προιόντα είναι εξειδικευμένα για να προστατεύουν τα μαλλιά από την εξωτερική υγρασία και το φριζάρισμα και να χαρίζουν περισσότερη ενυδάτωση, πειθαρχία και λείανση στα ατίθασα μαλλιά σας.

Όπως είναι οι σειρές: Wella SP Smoothen, Schwarzkopf Prof. BC Smooth Perfect , L’Oreal Prof. Liss Unlimited και η σειρά Sebastian Prof. Hydre.

Μερικά προϊόντα styling ενάντια στο φριζάρισμα. Μπορείτε να ελέγξετε τα μαλλιά που πετάνε χρησιμοποιώντας λίγη κρέμα styling. Βάλτε λίγη κρέμα styling στα χέρια σας και στη συνέχεια, απλώστε την απαλά στα μαλλιά σας.

Μερικές από αυτές είναι: Wella Prof. Flowing Form, Moroccanoil Hydrating Styling Cream, Sebastian Prof. Taming Elixir, Schwarzkopf Prof. OSiS+ Twin Curl.

Ενυδατικά προϊόντα που δεν ξεβγάζονται σε μορφή σπρέι ή και ελαίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό σπρέι μαλλιών και ορό κατά του φριζαρίσματος, για να βάλετε τέλος στα ενοχλητικά καπρίτσια των μαλλιών σας.

Όπως: Macadamia Healing Oil Spray, Sebastian Prof. Liquid Gloss, Wella SP Exquisite Gloss, L’Oreal Prof. Mythic Oil Rich Oil, Biosilk Silk Therapy, Wella Prof. Mirror Polish.

Βούρτσα από φυσική τρίχα και μια χτένα με αραιά δόντια για ήπιο ξέμπλεγμα των μαλλιών όταν απλώνεις τη μάσκα ή το κοντίσιονερ.

Τέλος, αγαπήστε τις φυσικές σας μπούκλες και τα πλούσια μαλλιά σας. Όλα θέλουν τον τρόπο τους. Με την κατάλληλη περιποίηση να είσαστε σίγουρες ότι τα μαλλιά σας θα μεταμορφωθούν!

Αφήστε μια απάντηση

existing reviews (0)

// Partners

bmag
my extension
preloader